5 Mayıs 2014 Pazartesi

bir şeyler diyeceğim


Çok fazla söze gerek duyulmuyor şu resme baktıktan sonra. Zaman muhtemel göreceli ve hesaplı kullanılması ciddi bir iş gerektiriyor nitekim ne için verildiği de ayrı bir paragraf getirir.
  Şimdi konumuz zamanı nerelere harcadığımız? Bize fayda sağlayan ve geri gelmeyen zamanda bize getirisi olacak şeylerle meşgul olup olmadığımız muhasebesini yaptırmalı içimize. 
' eskiden muhabbet ederdik, şöyle iyiydik, böyle güzeldik.' goygoyu da esasen sıkmış durumda bizi çünkü teknolojinin zaman çalma sıkıntısı dışında, faydaları da göz ardı edilmemeli. Nedir faydalar? iletişim, bilgiye hızlı ulaşma, sosyal hayattaki faydaları ( yer bulma, cadde isimleri, güzel uygulamalar vs. ) 
İletişim dedik bıraktık fakat, aslında işin cılkının çıktığı yer burası. -sosyal medya cambazlığı - bizi en çok da ailelerin bir numaralı isyan vak'ası.
Bunun önüne nasıl geçilebilir bilmiyorum ama çok değil 5-10 yıl sonra insan fıtratı bu yükü kaldıramayacak ve buna beyin başta olmak üzere diğer organlar isyan edecekler. Umarız ki bu kerteye gelmeden insanlık teknolojiyi hak ettiği değerden fazlasını yüklemez.

Selametle...
Büşra Tatar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder